Beste ouders en kinderen,

Welkom op de vernieuwde website van onze school in het mooie dorp De Klinge

Graag willen wij onze school even voorstellen.

Onze school is een Vrije Katholieke school met 2 vestigingen .

 

In de Hulststraat vindt u aan het bos onze eerste vestiging.

Deze straat is verkeersvrij bij het begin van de schooldag en op het einde, hierdoor kunnen onze kinderen en hun ouders met een gerust hart naar school komen.

Ook de voor- en naschoolse opvang 'Stekelbees' is hier gevestigd.

 

In deze vestiging zitten alle kleutertjes en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. Voor de allerkleinsten voorzien wij de mogelijkheid om ’s middags in de rustklas een dutje te doen.

De tweede vestiging ligt in de Kieldrechtstraat, vlakbij de sporthal van De Klinge. Hier vind je de leerlingen van het 3de  tot het 6deleerjaar.

Wij trachten een open school te zijn, voor kinderen en ouders, inspraak is heel belangrijk, wij willen met heel veel zorg jullie kinderen begeleiden en vinden jullie ideeën en  voorstellen dan ook bijzonder belangrijk.

Omdat bewegen zo fijn en goed is voor iedereen, heeft onze school al vele jaren zich bijzonder ingezet op de motorische ontwikkeling van de kinderen, wij zijn fier dat we onszelf een “Bodymap-school” mogen noemen. (zie www.bodymap.be  en Biba&Loeba) Daarnaast trachten we onze rijke , natuuromgeving optimaal te benutten. Als het lichaam in goede conditie is, wordt ook de geest enorm gestimuleerd, wat er mee voor zorgt dat we de kinderen goed kunnen voorbereiden op hun toekomst.

Alles vertellen over onze school kan niet op deze site, daarom willen we jullie heel graag uitnodigen voor een kennismaking. Dit kan door ons even te telefoneren op  03/ 770.70.09, we spreken dan samen een geschikt moment af.

 

Misschien tot binnenkort!

Namens heel het team,
Bart Weemaes, directeur