Beste ouders,

Onze school start, net zoals verschillende scholen in de regio, volgend schooljaar met een aanmeldingssysteem. In dit systeem zijn er verschillende inschrijvingsperiodes volgens de voorrangsregels van Onderwijs Vlaanderen.  

Om in onze school in te schrijven moeten jullie uw kind eerst aanmelden via volgende link  https://kabawanobao.aanmelden.vlaanderen/

De aanmeldingsperiode voor alle leerlingen loopt van 27 februari 2024 om 07:00 tot en met 21 maart 2024 om 19:00. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol. Of je de eerste of de laatste dag aanmeldt, maakt dus geen enkel verschil.

Broers en/of zusjes die volgend schooljaar 2024-2025 mogen instappen, kunnen nu reeds ingeschreven worden (1ste voorrangsperiode) . Let op: de uiterste datum om aan te melden is 26/02/2024, daarna krijgen andere groepen kinderen de kans om in te schrijven. 

Via mail naar: directie@dehogegeest.be maken we dan een afspraak voor de inschrijving.  
Lukt dat niet, dan kunnen we ook de inschrijvingspapieren meegeven (eventueel met de oudste kinderen). Geef in dat geval ook een seintje via mail of telefoon.  

Wanneer mag uw kleuter instappen op school?  

Vanaf het moment dat uw kleuter 2,5 jaar is, mag hij/zij starten in de kleuterschool na de daaropvolgende vakantie. (zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, na hemelvaart) zie het lijstje hieronder. 1 februari is tevens een instapdatum !  

Kinderen die geen broertje of zusje op school hebben mogen aangemeld worden vanaf 27/02/2024 .
Hoe gaan we te werk?
Om in onze school in te schrijven moeten jullie uw kind eerst aanmelden via volgende link  https://kabawanobao.aanmelden.vlaanderen/

De aanmeldingsperiode voor alle leerlingen loopt van 27 februari 2024 om 07:00 tot en met 21 maart 2024 om 19:00. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol. Of je de eerste of de laatste dag aanmeldt, maakt dus geen enkel verschil.

Nadat de aanmeldingsperiode afgelopen is, ontvangen jullie bericht of jullie kind(eren) al dan niet een plaats kan toegewezen worden in de school. De uiterlijke datum van bekendmaking van de resultaten is 29 maart 2024. Gunstig gerangschikte leerlingen kunnen ingeschreven worden vanaf 22 april 2024 tot en met 13 mei 2024. Hiervoor ontvangen de ouders een ticket met een uitnodiging tot inschrijving. Daarna kunnen jullie kiezen om een afspraak te maken met de school om uw kind daadwerkelijk in te schrijven.

Niet gunstig gerangschikte kinderen komen op een wachtlijst te staan. Indien jullie hierover nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de school. Vrije inschrijvingen starten op 23/05/2024

Hebt u vragen of wenst u meer info, bel gerust op 03/7707009! 

Wij ontvangen u met plezier !

Misschien tot binnenkort!

Bart Weemaes, directeur

Met deze online tool kan je zelf de instapdatum berekenen:
Bereken de instapdatum voor je kleuter

Wij voorzien ook geregeld welkommomentjes waarop u met uw kindje al even in de klas kan komen kennismaken met onze werking.

Volgende data zijn reeds vastgelegd: